Barn Conversion

Norfolk


A derelict farm in the depths of rural Norfolk was lovingly rebuilt to create a magnificent family home, housing two wings and an impressive vaulted dining hall linking the buildings. Our renderings of the construction demonstrated how to seat the new building seamlessly in the countryside using traditional materials including reclaimed red brick, flint and cedar.

 The double height central dining hall  features a curved brick wall,  exposed ironwork linking back to the buildings industrial roots invigorated with sumptuous designer pendants.

A palette of natural colours in muted tones offset with handmade encastic tiles forming a rug under the dining table.



The west elevation - using reclaimed brick and Norfolk flint blend with the local vernacular.

 Concrete style porcelain tiles used throughout bridge seamlessly and extend the sightline inside and outside.

 

"Our client initially approaced us to give life to the architect's drawings of the property, and demonstrate a modern interpretation of the classic Norfolk flint and brick exterior.  Our renderings give such a precise impression of the construction, the builder was able to follow the design to the letter."

Mandy Colliss